Hur länge ska man försöka innan man ger upp?

2

Jag har under ganska långt tid försökt att nå fram till en person. En person som sårar mig ganska ofta men som inte förstår, eller vill förstå, exakt hur mycket det river ner och förstör. Hur länge ska man försöka innan man ger upp? Hur länge ska man ta av sig själv och sitt hjärta?

Man är så klart två om alla relationer, och olika saker är olika viktiga för oss. I mina relationer är kärlek och respekt viktigast, vare sig det gäller vänner, barnen, maken eller andra runt omkring. För om man inte kan respektera varandra, vad har vi då kvar. Att acceptera varandras olikheter är en sak, men när någon upprepade gånger tär på ditt förtroendekapital och din tillit dräneras man till slut. Det finns liksom inte så mycket kvar. ec560cb83992762d20858e8f49a1696d-1

Ganska ofta sista tiden har jag fått till mig budskapet att vara rak i min kommunikation. Tala om vad jag känner, var mina gränser går, sätta ner foten – och sedan kärleksfullt visa vägen tillbaka. Det där är lite knepigt. Det kräver ju att den andre väljer att följa med på den vägen – inte bara i ord utan i hjärtat… Man KAN inte vara ett ljus för andra hela tiden om man inte får påfyllning av bränsle själv. Om en person inte visar tendens att vilja förstå eller ändra sig i frågan – då kanske det är dags att släppa taget. Om det sedan innebär att släppa taget om sakfrågan, förhållningssättet eller förhållandet i sig självt kan bara du svara på. Det måste finnas en vilja. Det är inte alltid vi själva kanske förstår varför den andre tar illa vid sig eller mår dåligt av en situation då vår egen intention inte varit att såra. Men OM nu den andre faktiskt mår dåligt och det är lätt avhjälpt att avstå, där gör man ett val. Vilket är viktigast? Att fortsätta med det som sårar den andre, trots att man själv kanske inte tycker det egentligen är så viktigt det man håller på med, eller att visa respekt för den andres känslor! Du gör ett val! Men när du väljer, står fast vid det och ta konsekvenserna!
I det här fallet är jag den som blir sårad, vilket gör att jag givetvis också har ett val. Antingen försöker jag nå fram lite till och visa vägen – eller ger jag upp…

Ett kort för oss alla!

Jag drog ett kort för oss alla som idag brottas med samma situation, kortet jag fick är The Lady of the Gift. Hon uppmanar oss att visa generositet. Om vi vill att någon ska ändra sig till det bättre kan vi bara visa vägen och sedan sätta vår tillit och tro till att den människan ÄR en bättre människa, för din tro på andra och deras vackra inre kan vända världen! Om vi i hjärtat önskar kärleksfull utveckling för andra och ser den för vårt inre kan det göra underverk. För en del människor har säkert fått uppmaningen och facit till att bli en bättre människa men känt att det är kört från början för att ingen tror på dem. Tro på dem! Om vi ger ut kärlek utan att förvänta oss något tillbaka får vi tillbaka tusenfalt, kanske inte från den vi förväntar oss dock… Ibland tar livet en annan vändning och vi får bara vara uppmärksamma och ta emot det, på vilket sätt det än kommer. Kortet höjer också en liten varning, se upp för människor med dold agenda. Om du får känslan av att någon håller tillbaka något, kanske för att kunna manipulera och styra dig – då är det dags för förändring! img_3566

Nu ska jag ta mig en kopp thé, mysa med hundarna och bara njuta av att vara… och bota den där dumma förkylningen som börjat slå rot! Önskar er en fantastisk torsdag! <3

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

    • Vad bra att du “tittade in” och förhoppningsvis hittade inspiration. Ibland är allt man behöver vetskapen om att man inte är ensam. <3
      Ha en alldeles fantastisk helg! Kram

Lämna en tanke